Over mij

Ik ben sinds mijn jeugd nieuwsgierig naar de mens en diens relaties. Ik had een sterke drive om te onderzoeken, begrijpen en willen weten.

Al vroeg was ik geboeid door de verbindingen, relatiedynamieken en energieën die aanwezig zijn in interacties tussen mensen, binnen familiebanden (loyaliteiten, ongeschreven regels), partnerrelaties, groepsdynamieken en organisatieculturen (wat zijn de onderliggende drijfveren, belangen, intenties, hoe is de balans tussen geven en nemen, macht en onmacht en wanneer is er sprake van Liefde?).

Vanuit deze fascinatie met de mens en haar relaties heb ik de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Contextuele Hulpverlening en Sociaal Culturele Wetenschappen gevolgd.  Ik heb jaren gewerkt in de reguliere hulpverlening als mentor/coach van jongeren en als begeleider van (pleeg)gezinnen.

Daar kon ik mijn passie en verlangen om wezenlijk te verbinden echter maar ten dele kwijt; Ik verlangde op een gegeven moment naar meer ruimte tot verdieping, en naar meer vrijheid en de mogelijkheid om zowel mezelf als de ander werkelijk te ontmoeten.

Tijdens (crisis)interventies is er namelijk vaak weinig ruimte voor bespiegeling en diepere groei en ontwikkeling, omdat de focus met name is gericht op praktisch functioneren binnen gezin en maatschappij.

 

 

Daarom besloot ik een lange reis te maken, in eerste instantie naar India, om te zakken van m’n hoofd naar mijn Hart. Mijn uiterlijke reis van boeken, opleidingen en het ervaren van verschillende culturen veranderde steeds meer van vorm, en ontwikkelde zich tot een intensieve innerlijke reis.

Sinds 2014 heb ik mij verbonden met Naropa, een Hartmeester van de Sacha lineage. In (meditatie) retraites en satsang word ik steeds weer uitgenodigd mijn eigen patronen, overtuigingen en mechanismen te ontdekken en ontmantelen; (denkbeeldige) controle loslaten, verzachten, vertrouwen, en eenzaamheid, woede, verdriet en andere emoties toe laten. 

De afgelopen twaalf jaar heb ik veel inzicht opgedaan bij tal van opleidingen, bewustzijnstrainingen en workshops: ik heb ervaring met o.a. Persoonlijk Leiderschap, Contextuele Therapie, Emotioneel Lichaamswerk, Amygdala Retraining, Innerlijk kind werk, Familieopstellingen, Rebalancing, Transformational Breathwork, Rebirthing, Past Reality Integration, Zijnsoriëntatie en Geweldloze Communicatie.

De kracht van Ademwerk is mij altijd bijgebleven vanwege haar directe en praktische ingang naar de ontmoeting met je Zelf. Dit is voor mij de meest krachtige methode gebleken om andere mensen in hun reis te begeleiden. Ik ben gecertificeerd ademcoach en begeleid individuele sessies. Eerder begeleidde ik samen met collega’s ook ademwerk groepen (Ademcirkel). De individuele sessies spreken mij het meeste aan omdat we dan dieper werk kunnen verrichten.

Cliënten ervaren mij als sensitief, intuïtief, invoelend, stevig waar nodig, betrokken, eerlijk, direct, oprecht.
Inspiratie haal ik uit de natuur, meditatie, verstilling, ademen, dansen, wandelen, aanraking, m’n partner, kinderen en vriendschappen.
Mijn grootste inspiratiebronnen op mijn pad zijn Naropa en Chetanya.
Scholing & CertificeringIk ben gecertificeerd Ademcoach, gediplomeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (hbo) en Sociaal Cultureel Wetenschapper (wo). Daarnaast heb ik de basisopleiding tot contextueel hulpverlener afgerond.